LEONAS „LEON” LIUDVIKAS BILDUŠAS

A†A LEONAS „LEON” LIUDVIKAS BILDUŠAS ramiai mirė apsuptas šeimos š. m. birželio 1 d., sulaukęs 97-erių metų. Gimė 1927 m. sausio 6 d. Tauragėje, Lietuvoje.

Gyveno Naperville, IL.

Nuliūdę liko: žmona Laimutė Angelė Bildušienė, su kuria išgyveno 67 metus; vaikai – Indrė Julija Pemberton su vyru Brent, Rimas Jonas Bildušas su žmona Linda ir Linas Bernardas Bildušas su žmona Patti; anūkai – Jeremy, Lina, Rimas, Alex, Marijus, Zakery, Diana; 13 proanūkių; dukterėčios Vilija Devine ir Lina Bishop bei jų vaikai.

A. a. Leonas buvo a. a. Jono ir a. a. Elenos Bildušų sūnus, a. a. Vytauto Edvardo Bildušo brolis ir a. a. Tado prosenelis.

Lietuvoje gimusio Leono vaikystės prisiminimuose buvo skautavimas, krepšinis, žygiai, vasaros kaime, žvejyba ir maudynės upėje, pagalba piemenims. Artėjant Antrajam pasauliniam karui, šeima pasitraukė į Vokietiją. 1947 m. jie emigravo į New Jersey, kur gyveno teta. Pirmasis Leono darbas buvo siuvimo mašinų taisymas naktinėje pamainoje Singer Sewing Machine Company. JAV jis pamėgo obuolių pyragą ir ledus – tai buvo jo mėgstamiausias desertas visam gyvenimui!

Galiausiai šeima apsigyveno Čikagoje.

Dirbdamas tris darbus ir tobulindamas anglų kalbos žinias, 1953 m. jis baigė Grinnell College, Iowa, kur įgijo chemijos bakalauro ir matematikos bakalauro laipsnius. 1956 m. Hamiltone, Kanadoje, apsivedė su Laimute Angele Sturmaityte. Per septynerius metus pora susilaukė trijų vaikų. Jie gyveno Čikagoje, IL ir St. Paul, MN. Leonas daug metų dirbo 3M kompanijoje chemiku tyrėju, dalyvavo tokiuose projektuose kaip žemėlapių laminavimo technologija JAV kariuomenei, klijai buitiniams produktams ir kt. Atlikdamas kūrybingus tyrimus ir sunkiai dirbdamas jis sukūrė daugybę patentų. Vėliau jis įsidarbino Reichold bendrovėje, ir su Laimute keleriems metams išvažiavo gyventi į Raleigh, NC. Jiems patiko tyrinėti naują vietovę ir keliauti. 2000 m. pora persikėlė į Tyler, TX, kur Leonas mėgavosi pietietiškų augalų pažinimu ir sodininkyste. Jis sukūrė gražų kraštovaizdį aplink jų baseiną su palmėmis ir gėlėmis.

Vaikai prisimena jį kaip švelnų ir mylintį tėvą, kuris skirdavo laiko chemijos eksperimentams rūsyje, veždavo juos į beisbolo bei ledo ritulio treniruotes ir šeštadieninę lituanistinę mokyklą.

Leonas aistringai mėgo operą ir buvo vienas iš Čikagos lietuvių operos įkūrėjų. Jis ir Laimutė dažnai vaidindavo ir dainuodavo įvairiuose pastatymuose.

Velionis bus pašarvotas penktadienį, birželio 21 d. nuo 10 val. ryto St. Elizabeth Seton katalikų bažnyčioje, 2220 Lisson St., Naperville, kurioje 11 val. ryto bus aukojamos šv. Mišios už jo sielą.

Nuoširdžiai kviečiame gimines, draugus ir pažįstamus dalyvauti šiose laidotuvėse.

Nuliūdusi šeima.

Laidot. direkt. – Friedrich-Jones Funeral Homes tel. 630-355-0213 arba www.friedrichjones.com.