ELENA ŠČASTINAITĖ STELMOKIENĖ WASILEWSKI

Žmogus – tik žemės svečias,
Ir turi jis sugrįžt namo.
Bet kaip sunku išleisti jį į kelią,
Kuriuo negrįžta niekas atgalios…

A†A ELENA ŠČASTINAITĖ STELMOKIENĖ WASILEWSKI mirė š. m. rugpjūčio 1 d., sulaukusi 99 metų.

Gimė 1924 m. Obeliuose, Rokiškio apskr.

Nuliūdę liko: sūnus Ąžuolas ir duktė Eglė; 5 anūkai – Raimundas su žmona Kristin, Justinas su žmona Becky, Andrius su žmona Jordy; Dana su vyru Eriku ir Julija su vyru Pirro; proanūkai – Lukas, Jasmina, Gabija, Kajus, Jonukas, Aleksandras, Andrius, Emilija ir Elliot; dukterėčia Dalia Stelmokaitė-Trakienė su vyru Martynu, dukra Viktorija Barr, jos vyras Eric ir jų vaikai Arianna, Matas ir Tadas; svainė Nijolė Stelmokienė ir giminės Lietuvoje bei Australijoje.

A. a. Elena buvo a. a. Antano žmona ir vyriausia Onos Daubaraitės-Ščastinienės ir Kostos Ščastno dukra. Broliukas Aleksandras mirė būdamas 2 metukų.

Elena su vyru Antanu atvyko į JAV 1949 m. ir apsigyveno Čikagoje, Bridgeporto apylinkėje.

Po a. a. Antano mirties 1969 m., draugai ją supažindino su Mečislovu Wasilewski, gimusiu ir augusiu Lietuvoje. Jie apsivedė 1973 m. ir gyveno Broadview, IL. Išėję į pensiją ir sveikatai susilpnėjus, prieš 15 metų abu persikėlė gyventi pas dukrą Eglę į Lemontą. Mečislovas mirė dukros namuose 2019 metais.

Atsisveikinimas su velione bus šeštadienį, rugpjūčio 12 d. nuo 1 val. p. p. iki 2:30 val. p. p. Petkus Funeral Home, 12401 S. Archer Ave., Lemont, IL 60439.

Po atsisveikinimo Eglės ir Ray Novak namuose 12915 Silver Fox Drive, Lemont, IL bus atminimo vaišės.

Vietoje gėlių prašome aukoti Elenos Stelmokienės-Wasilewski vardu: Maironio lituanistinei mokyklai, Čikagos lituanistinei mokyklai, „Dainavos” ansambliui arba Moterų draugijai.

Liūdinti šeima.

Laidot. direkt. – Donald Michael Petkus 800-994-7600 arba www.petkusfuneralhomes.com